TARINAMME

MISTÄ KAIKKI ALKOI

Martinsillan Grilli (puhekielessä lyhennetään useasti MSG) on perinteikäs Turun katukuvaan kuuluva grilli, joka on vakiinnuttanut paikkansa turkulaisessa pikaruokakulttuurissa. Luukulla kuullaan usein kysyttävän "kui kauan tää grilli on ollu täsä?" Jos totta puhutaan, niin me emme tarkalleen tiedä! Varhaisimmat tarinat grillin olemassaolosta sijoittuvat 50-luvulle. Kaikki on lähtenyt pienestä nakkivaunusta, josta on myyty höyrytuotteita nälkäisille kaduntallaajille ja siitä on vuosikymmenien saatossa kehitytty nykyiseen pisteeseen.

Usein kuullaan puhuttavan "Nohkolan mamman grillistä", Hilja Nohkola aloitti grillin pyörittämisen 70-luvun lopulla. Koppi oli pieni ja vaatimaton, mutta palveli sitäkin paremmin, jopa läpi yön. Useat asiakkaat kertovat tarinoita tästä ajasta, Hiljan tuttavallisesta ja loistavasta asiakaspalvelusta ja kuinka he ovat auttaneet Hiljaa erilaisissa asioissa. Grillistä muodostui jo tuolloin monelle tärkeä etappi ravintolaillan jälkeen sekä hyvä muisto monen lapsuudesta ja tätä perinnettä monet ovat siirtäneet omille lapsilleen.

UUDISTUSTEN VUODET

Vuonna 1995 Martinsillan Grilli sai uudet toimitilat, kun vanhan grillin tilalle tuotiin kokonaan uusi rakennus. Vaikka uusi rakennus helpottikin työskentelyä huomattavasti, niin kasvavan asiakaskunnan ja tavaramäärän vuoksi sitäkin piti laajentaa, joten v. 2001 rakennettiin grillin "takahuone" ja iso kylmiö. Tässä välissä grilli oli kokenut sukupolvenvaihdoksen. Hilja Nohkola päätti ansioituneet vuotensa grillin pitäjänä v. 1998 ja puikkoihin astui pojanpoika Mikko Nohkola.

Vuonna 2007 tuli hyvä hetki toiminnan laajentamiselle, joten toinen Martinsillan Grilli avattiin Satakunnnantien varteen. Raunistulan toimipiste on niin ikään vuosi vuodelta kasvattanut asiakaskuntaansa ja autokaistansa ansiosta tuonut lisää asiakkaita myös niinä aikoina, kun ei ole mukavaa odottaa ateriaansa paukkuvassa pakkasessa. MSG-Raunistula täyttää siis vuonna 2017 jo 10 vuotta!

 

Näistä vuosista grilli on kehittynyt sopivaa vauhtia säilyttäen kuitenkin ne arvot ja perusidean, josta jo vuosikymmeniä sitten lähdettiin: helppoa ja maistuvaa pikaruokaa tutussa miljöössä nostalgisella fiiliksellä, kuitenkin pysyen muuttuvassa maailmassa ja laajentuvassa asiakaskunnassa mukana.

MAKUJEMME SALAT

Yksi sana. Höyrytuotteet. Se mistä kaikki lähti. Laadukkaat lihapiirakat ja maistuvat makkarat mehevinä höyryävästä kattilasta juuri niillä mausteilla, joilla asiakas ne itse haluaa. Höyrystä lähtee kahta tuotetta selkeästi muita enemmän: hodari kahdella nakilla ja lihapiirakkaa kahdella nakilla. Grillimme mukana on alusta asti kulkenut Sirkiän leipomo, joka toimittaa meille nuo maistuvat lihapiirakat ja mehevät hodarisämpylät.

Majoneesit valmistetaan alusta asti meillä itse. Ei valmiita majoneeseja tai niiden jatkamista, vaan täysin aidosti alusta asti itse tehtyä. Kova työ, joka kannattaa! Juuri näiden vuoksi moni meille syömään tuleekin, koska nämä kastikkeet ovat vailla vertaansa!

 

Paistinmakkara. Tuo makkara, joka jakaa toki mielipiteitä, mutta suurimmaksi osaksi sitä rakastetaan! Erikoinen maku ja lihaisa koostumus, sopii niin makkaraperunoihin kuin myös hodarin väliin tai ihan sellaisenaan! Ja tätä herkkua ei monesta paikasta saa! Myöskin grillin alkuajoista asti yhteistyössä mukana ollut lihaliike Viktor Elo toimittaa meille juurikin tuon kyseisen paistinmakkaran, sekä nakit. Vuonna 2016 yhteistyökumppaneihimme liittyi myös Kivikylä herkullisine tuotteineen! Tämän myötä saimme valikoimiimme isommat nakit, joissa on herkullinen savun maku, sekä sesonkituotteena paljon kysytyn ryynärin.

Yleinen henki. Työntekijät ovat ylpeitä paikasta ja arvostavat sitä, että saavat olla osana pitkää historiaa ja luomassa sitä taas tuleville sukupolville, jotka kymmenien vuosien päästä muistelevat, että "tuossa minä lapsena kävin hodareita syömässä." Martinsillan Grilli on tarjonnut monelle opiskelijalle hyvän kesätyöpaikan ja osa-aikatöitä opintojen ohessa sekä varman ja vakaan kokopäivätyön niille, jotka rakastavat asiakaslähtöistä työtä ja haluavat tehdä ihmisten parissa töitä sellaisessa paikassa, jossa yksikään päivä ei ole identtinen.

SELLAINEN ON MEIDÄN GRILLI

Ja hyvät

 yhteistyö-kumppanit

PERINTEINEN PIKARUOKAPAIKKA
Grilli Turku

Kaupungin maukkaimmat hodarit! Isot hampurilaiset, lihapiirakat, ranskalaiset ja salaatit - muista myös ateriat.

© MARTINSILLAN GRILLI 2022